Mi a jelenvagyok.hu?
A jelenvagyok.hu a „Jelen Vagyok” Tehetséggondozó Egyesület által üzemeltetett kulturális portál, mely a felvételt nyert „pályakezdő” íróknak kíván széleskörű segítséget nyújtani.

Hogyan lehetek „Jelen Vagyok”-os író?
„Jelen Vagyok”-os szerző bárki lehet, aki megfelel az ÁSZF-ben feltüntetett felvételi kritériumoknak és sikeres elbírálásban részesül a felvételi pályázata folyamán.

Miért jó nekem „Jelen Vagyok” szerzőnek lennem?
Ezt leginkább neked kell érezned és tudnod. De a legfőbb, hogy szerzői csoportunk tagjaként, olyan segítségeket kaphatsz mint:
kiadói kapcsolatfelvétel,
kéziratod elemzése
szaktanácsadás
szerzőjogi tanácsadás
előadások és rendezvényeken való ingyenes, vagy kedvezményes részvételi lehetőség

Ha „Jelen Vagyok” szerző vagyok, akkor egyesületi tag is?
Nem. Más dolog a jelenvagyok.hu, azaz „Jelen Vagyok”-os szerzőnek lenni és/vagy egyesületi tagnak lenni. Szerzői státuszban egy szolgáltatást, a jelenvagyok.hu szolgáltatását veszed igénybe, mint felhasználó. Ha úgy gondolkozol, mint mi és egyesületi tag is szereznél lenni, annak sincs akadálya. Viszont fontos tudni, hogy egyesületi tagság, „nem csak móka és kacagás”, hanem kemény munkával és kötelezettségekkel is jár!

Milyen kötelezettségeim vannak, ha „Jelen Vagyok”-os szerző vagyok?
Az ÁSZF-ben feltüntetett elvárásokon túl elvárjuk a szoros együttműködést a közös sikerek elérésének érdekében. Nekünk az a siker, ha sikeres vagy!

Ha nem vesztek fel, annak mi az oka?
Ha jelentkezésed elutasításra kerül, nem kell csüggedned. Az elutasításnak nem az az oka, hogy nem vagy elég jó. Sokkal inkább az, hogy mi úgy gondoljuk, hogy nem tudunk semmivel sem hozzájárulni a sikereidhez. Nem rabolnánk az idődet.

Ti kiadjátok a könyvem?
Ha azért jelentkezel hozzánk, mert reméled kiadjuk a könyved, akkor van egy rossz hírünk.
Mi nem könyvkiadók vagyok, viszont szívesen segítünk neked eligazodni a kiadói világ labirintusában.

Mennyi idő, mig kiadásra kerül a kéziratom?
Leginkább a kéziratod minőségétől, aktualitástól, és kiadó érdekektől függ majd, de fontos tudnod, hogy a könyvkiadás és a kiadók ritmusa rendkívül gyors. Gyakori, hogy már fél évre előre is be vannak táblázva a kötetekkel. Elhiheted, hogy nem rajtunk fog múlni, hogy mielőbb a polcokról köszönjön vissza a kéziratod.